هالوکس والگوس
بیماری هالوکس والگوس چیست؟
اگر عکس هالوکس والگوس را در اینترنت جستجو کنید، با عکسهایی از انگشتان دفرمه پا روبهرو خواهید شد. بونیون پا، برآمدگی استخوانی است که در قسمت خارجی انگشت شست پا ایجاد میشود. این دفورمیتی، در اثر سالها فشار بر روی مفصل شست پا به وجود میآید و بهتدریج باعث انحراف شست پا به سمت بیرون میشود. در اصطلاح پزشکی، به این عارضه هالوکس والگوس میگویند. هالوکس والگوس باگذشت زمان میتواند باعث درد، تورم و ایجاد آرتریت در مفصل شست پا شود.
بونیون میتواند در یک یا هر دو پا ایجاد شود و همانطور که گفتیم این عارضه در زنان و در سنین بالا شایعتر است. بهطورکلی، از هر سه نفر یک نفر از ابتلا به هالوکس والگوس رنج میبرد.
معرفی انواع بونیون
بیشترین علت انحراف شست پا، تحمل فشار اضافی است؛ اما اختلال شست کج انواع مختلفی دارد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم:
- یونیون مادرزادی : یکی از انواع بیماری هالوکس والگوس، خود را از نوزادی نشان میدهد؛ به این صورت که نوزادان با شست کج به دنیا میآیند
- یونیون نوجوانان: عارضه بیرونزدگی استخوان شست پا برای نوجوانان، یکی دیگر از انواع بیماری هالوکس والگوس است. این بیماری افرادی با کمتر از 18 سالگی را درگیر میکند
- بونیون خیاط (بنیونت): بونیون خیاط در پایه انگشت کوچک شکل میگیرد. این مدل از بونیون به دلیل پوشیدن کفشهای غیراستاندارد اتفاق میافتد. همچنین درصورتیکه فعالیتهای افراد به دیگر انگشتان فشار وارد کند، بونیون خیاط به وجود میآید.
علائم انحراف شست پا
بونیون یک کلمه یونانی به معنای شلغم است. بونیون شست پا، همانطوری که از اسم آن مشخص است، برآمدگی شلغم مانندی در سطح خارجی انگشت پا است که میتواند قرمز، متورم و دردناک باشد. در ادامه از علائم آن، میتوان موارد زیر را نام برد:
- ناتوانی در خم گردن انگشت شست پا، یا احساس درد و سوزش شدید هنگام تلاش برای خم کردن آن
- ناتوانی در پوشیدن کفشهای معمولی
- ضخیم شدن پوست یا ایجاد میخچه در پا
- انگشت چکشی (سفت شدن و دردناک شدن تاندونهای انگشت شست پا)
- بیحسی در انگشت شست پا
درمان قطعی هالوکس والگوس
از آنجایی که این بیماری علت مشخص شده ای ندارد، هنوز درمان قطعی هالوکس والگوس به ثبت نرسیده است. با این حال، با رعایت برخی موارد می توان به درمان قطعی هالوکس والگوس نزدیک شد. از جمله روش هایی که در کاهش درد هالوکس والگوس موثر هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از کمپرس سرد
- استفاده از داروی مسکن
- ماساژ به وسیله روغن گرم
- بهره گرفتن از فاصله دهنده های انگشتی
- استفاده از کفی های طبی مناسب برای کفش
- مصرف ابزار محافظ و اسپلینت
- اصلاح رفتارهای حرکتی
- فیزیوتراپی
برای مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگرید.
09135029808
واتساپ
ایتا .